Reis je fit met de trein

27-07-2016

Wij van NS Supporter van Bewegen roepen het al jaren. Je reist jezelf fit met de trein. Hoe komt het eigenlijk dat wanneer je met de trein reist nog zoveel beweegt?

De beweegnorm van 30 minuten per dag
Wanneer je reist ben je aardig actief bezig. Dat klinkt misschien gek, maar als je met het openbaar vervoer reist beweeg je al snel 30 minuten per dag. Want je reist niet van station naar station, maar van deur tot deur. Tijdens deze reis gebruik je de fiets, pak je de bus of juist het vervoersmiddel wat je altijd bij je hebt: de benenwagen!
De norm van 30 minuten bewegen per dag is gebaseerd op de internationale norm voor gezond bewegen. Deze 30 minuten aan beweging zijn nodig om in goede gezondheid te blijven. Dus stevig doortrappen op de fiets, flink doorwandelen of een sprintje naar de trein toe.

NS = Supporter van Bewegen
NS moedigt iedereen aan om te wandelen of hard te lopen. Dit doen wij door aanwezig te zijn op talloze sportevenementen die Nederland rijk is. We helpen, informeren, begeleiden en moedigen iedereen met veel plezier aan naar de start of finish van een evenement. Ook hebben we de NS KidsClub in het leven geroepen. Zo hopen we kinderen enthousiast te maken over bewegen. In samenwerking met de AtletiekUnie en ambassadeurs Dafne Schippers en WandelBart willen wij kinderen op een leuke manier kennis laten maken met sporten en bewegen.

NS KidsClub
De NS KidsClub is ook dagelijks aanwezig op het Olympic Experience in Scheveningen Den Haag. Dit thuisblijfevenement tijdens de Olympische Spelen is bedoelt voor iedereen die het zomerse gevoel van Rio de Janeiro niet wil missen en mee wil leven met onze nationale helden! NS kleedt deze reis helemaal aan! Zo zijn er speciale sprinttrams ingezet in Den Haag en rijdt er een treintje (NS Hup On Hup Off express) op de boulevard van Scheveningen.